Боренка во ИЦ “Голозинци“

Нови дрвца во виртуелната шума директно од извиднички центар “Голозинци“ изработени од членовите на ИО “Димитар Влахов“ , ученици во ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес.

Повеќе »

Прв едукативен камп во рамките на проектот “Да си подадеме рака“

Во период од 31.3 и 1-2 април 2023 во извидничкиот центар “Голозинци“ Општина Чашка, во рамките на проектот “Да си подадеме рака“ реализиран од страна на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес се реализираше првиот едукативен камп. Проектот “Да си подадеме рака“ е дел од малите грантови во програмата за антидискриминација.Со овој проект сакаме да влијаеме на подобрување на свеста ...

Повеќе »

Нови признанија на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес

Подготвувајќи ја свечената академија по повод 70 години извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес изврши измена и дополнување на Правилникот за доделување на признанија. Следејќи го развојот на одредот и генерациите кои доаѓаат но и генерациите кои заминуваат Старешинството на одредот направи измени и донесе одлука за доделување на три нови признанија на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Првото ...

Повеќе »

Трибина: “Улогата на извидничкото движење во креирањето на млади лидери“

Во рамките на програмата по повод 70 години од формирањето на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес на 24.3.2023 год. (петок) во медиотеката при Локалната библиотека “Гоце Делчев“ се организираше трибина на тема: Улогата на извидничкото движење во креирањето на млади лидери. На трибината говореа и одговараа на следните прашања:Ивица Ангеловски – Директор на ИЦО – Охрид Како лидерските вештини ...

Повеќе »

70 години извиднички одред “Димитар Влахов“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на 25.03.2023 година во големата сала на Општина Велес со свечена академија го одбележа 70 години постоење. Тој е најстариот извидничкиот одред во Македонија. Низ неговите редови минале 40 илјади членови, без малку цел еден град, како што е Велес. Во тие седум децении одредот имал и подеми и падови, но опстанал да даде ...

Повеќе »