Учество на прославата по повод 50 години од формирањето на ИО “Гоце Делчев“ од Св.Николе

На 21.5.2022 год. (сабота) на покана на извидничкиот одред “Гоце Делчев“ од Св.Николе, делегација на извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ – Велес во Домот на Културата во Св. Николе учествувавме на прославата  и свечената академија  по повод 50 години од формирањето на извидничкиот одред во Св. Николе. По завршувањето на свечената академија на ИО “Гоце Делчев“ беше организирана забава во извидничкиот ...

Повеќе »

Редовно годишно собрание на СИМ

На 15.05.2022 (недела) во ООУ “ЈХ Песталоци“ во Скопје беше организирано редовното Годишно Собрание на СИМ. Се работеше по следниот дневен ред за работата на собранието: Усвојување на предлог записник од редовно годишно собрание – јуни , 2021 годинаГодишен извештај за работата на СИМ (наративен и финансиски извештај)a. Канцеларија на СИМб. Извиднички центар ОхридПримање на придружни членкиa. ИО Скаут Пелистер ...

Повеќе »

Изборно годишно Собрание на одредот

На 12.04.2022 год. (вторник) во големата сала на во Домот на НВО во Велес се одржа редовното ИЗБОРНО годишно собрание на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Собранието се одржа по следниот ред Процедурален дел: Отварање на СобраниетоВоведен збор на старешинатаИзбор на работни тела на собраниетоРаботно претседателство – Ненад Андреевски и Богдан МаневскиВерификациона комисија – Жаклина Гушева и Никола Андреевски ...

Повеќе »

Учество на велешките извидници на ликовен и литературен конкурс во рамките на 22 Февруари

Во рамките на активностите поврзани со 22 Февруари – Светскиот ден на извидниците, од страна на Сојуз на извидници на Македонија беше распишан и ликовен и литературен конкурс. На овој конкурс нашите извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ земаа активно учество. Прва награда на Иван Гушев за ликовно творби Како најдобра ликовна творба на ниво на Сојуз на извидници на ...

Повеќе »

Еко акција по повод Денот на пролетта – 21 март

На 19.3.2022 година (сабота) дваесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес по повод Денот на пролетта , во месноста Дворови во паркот пред Економското училиште, организираше еколошка акција со што го уредија просторот и дел покрај коритото на реката Вардар. Со оваа еколошка акција се вклучивме и во еко-кампањата “ИСЧИСТИ ЈА ПЛАНИНАТА – МАКЕДОНИЈА “ која што беше ...

Повеќе »