Ангелче Гушев избран за член на Управниот одбор на извидничкиот центар во Охрид

На  четврта седница на Старешинство на Сојуз на извидници на Македонија, одржана на 09.04.2024 во просториите на Младински Центар Матично во Скопје, беа избрани членовите на управно тело на ИЦО. Согласно направената евалуација на кандидатите, старешинството на СИМ го одбра управното тело на ИЦО во состав: 1.Јане Илијески2.Миќо Стојановски3.м-р Ангелче Гушев4.Зоран Марковски5.Тони МладеновскиСогласно правилникот на телото, по службена должност како ...

Повеќе »

Финализирање на подготовките за Вардарската регата да заврши во Солун

На 6.4.2024 год. (сабота) претставници на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, во состав Владимир Ивановски, Ангелче Гушев и Трајче Перков во местото Халастра (регион на теечението на реката Вардар) имаа состанок со извидниците во Солун и претставниците на локалните извидници од местата каде што тече реката Вардар во Грција. Нашата одредска делегација на локалните извиднички претставници им ја преставија ...

Повеќе »

Сојузување 2024

Во периодот од 29 до 31.3.2024 год. во Извиднички Центар Охрид се организираше Сојузување 2024. Овој викенд наречен СОЈУЗУВАЊЕ е време за обнова, инспирација и соработка. Овој настан претставува значаен момент за Сојуз на извидници на Македонија, каде што се цели да се обединиме, вмрежиме како лидери и членови на локалните одреди, да споделиме искуства, позитивни практики, да ги разгледаме ...

Повеќе »

Придобивки од реализацијата на проектите во рамките на “Техничка поддршка за подобрување на овозможувачката средина за граѓанските организации во Република Северна Македонија

На 25.3.2024 год. (понеделник) во просториите на Европската куќа во Велес се одржа средба со организациите од Велес кои беа вклучени во ЦРМ проектот. Почетокот на средбата го отвори Бен Нупнау , заменик шеф на делегацијата на ЕУ На оваа средба учество земаа следните претставници м-р Ангелче Гушев, извиднички одред “Димитар Влахов“Далиборка Златева, Здружение на лица со церебрална парализаОливера Трајковска, ...

Повеќе »

Велешките извидници учесници на акцијата “Поздрав на пролетта“

На 23.03.2024 (сабота ), велешките извидници учествуваа на акцијата “Поздрав на пролетта” организирана од страна на ИПО “Јадран“. На оваа акција учествуваа над 400 учесници од цела Македонија, како од градовите Велес, Скопје, Валандово, Штип и Куманово. На акцијата имаше голем број на активности кој беа поделени на две категории. Едната категорија ги опфаќаше повозрасните извидници и тоа беше хајк ...

Повеќе »