Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ ја прославија славата Св. “Кирил и Методиј“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, почитувајки ги основните принципи на извидничкото движење и оваа годината на 23 мај 2019 год. (четврток) ја прослави одредската слава Св. “Кирил и Методиј“ – македонски и сесловенски просветители, со што ја дополнуваме и нашата воспитно-образовна дејност како младинска организација. Овогодинешните кумови на одредска слава беа Благој Јорданов и Јордан Димов. На овогодинешната одредска ...

Повеќе »

Креативен камп за планирање и реализирање на младински активности за ЛАП

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот од 17 до 19.5.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, го реализираше вториот едукативен камп во рамките на проектот “Една идеја, еден сон, една цел! “. На овој камп педесете учесници млади од Велес, Чашка и Виница преставени преку извидничкиот одред “Димитар Влахов“, извидничкиот одред “Армонија“ и иницијативата ...

Повеќе »

Учество на 44 Меморијал “Чика Драги“ во Ниш

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на покана на извидничкиот одред “Мија Станимировиќ од Ниш, Република Србија во периодот од 10 до 12 мај 2019 година со осум извидници – зема учество на “44 Меморијал Чика Драги“. Овој меморијал претставува еден од нај старите и нај посетен извиднички собир на извидници во Република Србија. На оваа манифестациија учество земаа повеќе ...

Повеќе »

Велешките извидници пример за волонтери

Делегација на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес на 9.5.2019 год. (четврток) во големата сала на Општна Велес учествуваа на трибината која беше насочена кон Волонтерството како активност, а која  беше во фокусот на  одбележување на 9. Мај, Денот на Европа. Трибина беше под наслов “Нашата волонтерска приказна”, чија цел беше да се информираат младите околу можноста за волонтерската работа ...

Повеќе »

Велешките извидници ја населија “Фениксија“

Четворица извидници или една патрола на на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во периодот од 3-5.5.2019 год. земаа учество на акцијата која беше насловена како “Експедиција населување на Фениксија“ во организација на извидничкиот одред “Феникс“ од Прилеп. Патролата ја сочинуваа Трајче Темелковски, Благој Ѓорѓиев, Кире Харалампиев и Сара Нунеска. Оваа акција извидниците од Прилеп ја организираа трет пат по ...

Повеќе »