Извидниците од Велес втори во истражувачи, по првото извидничко коло на СИМ

Во Прилеп во организација наизвидничкиот одред “Феникс“ и Сојуз на извидници на Македонија на 1.4.2018 год. (недела) се одржа првото коло од извидничката лига во СИМ 2018 – “Прилеп те повикува“. Ова коло ги опфаќаше сите категории на членство: развигорци (8-11 години), извидници (12-15 години), истражувачи  (16-18 години) и ровери (19 до 24 години). Учесници на првото коло од извидничката ...

Повеќе »

Проект “Младински еко-етно рурален туризам“

Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ с Горно Јаболчиште Чашка со партнерите Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка започнуваме со реализација на проектот „ Младински еко-етно рурален туризам“.  Општа цел на проектот е зајакнување на влијанието на граѓанското општество во унапредувањето на односите во заедницата преку партиципативна демократија, промовирање на вредноста на заедничката одговорност за преземање ...

Повеќе »

Претставување на извидништвото од Велес пред АКСЕС програмата

Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес на  21.3.2018 год. (среда) организираа интерактивна  работилница со средношколците од Гимназијата “Кочо Рацин“ во Велес кој учествуваа во програмата АКСЕС, а тоа се средношколци кој ја изучува Американска култура. На оваа работилница учесниците на програмата беа запознаени со извидништвото  во светот, извиднштвото во Велес и Македонија, како да постават шатор, да врзат марама, ...

Повеќе »

65 години извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес – најстара младинска организација во Р. Македонија

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, на 10.3.2018 год. (сабота) во салата Бели мугри во Велес го одбележа своето 65 години постоење. На оваа свечена академија учество земаа голем број на активни членови, но и членови кои биле активни низ годините. На оваа свечена академија учество земаа и голем број на извиднички одреди од Република Македонија, но и братскиот одред ...

Повеќе »

Оглас за ангажирање експерт за изработка на студија случај

За потребите на проектот „Еднакво квалитетни услуги за сите граѓани“, Извиднички одред ДИМИТАР ВЛАХОВ Велес испраќа:   ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ  11/2018 од 14.3.2018 за набавка на услуги – ангажирање на експерт за студија на случај   Извиднички одред ДИМИТАР ВЛАХОВ Велес во рамките на проектот „Еднакво квалитетни услуги за сите граѓани“, има потреба од ангажирање на експерт за студија ...

Повеќе »