Едукативен камп помеѓу извидниците и младите од Црвен крст

На 25 и 26ти јуни 2022  год. , во во извидничкиот центар во село  Голозинци, Општина Чашка, извиднички одред “Димитар Влахов”- Велес во соработка со клубот на млади при ООЦК Велес организираа едукативен камп на кои присуствуваа петнаесет  млади од општина Велес и Чашка, извидници и волонтери на Црвениот Крст. Целта на кампот беше младите од Велес и Чашка  да ...

Повеќе »

Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ ја прославија одредската славата Св. “Кирил и Методиј“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, почитувајки ги основните принципи на извидничкото движење и оваа годината на 23 мај 2022 год. (понеделник) во извидничкиот центар “голозинци“ ја прослави одредската слава Св. “Кирил и Методиј“ – македонски и сесловенски просветители, со што ја дополнуваме и нашата воспитно-образовна дејност како младинска организација. Овогодинешен кум  на одредска  слава беше  Стефан Петровски. По богослужбата ...

Повеќе »

Учество на прославата по повод 50 години од формирањето на ИО “Гоце Делчев“ од Св.Николе

На 21.5.2022 год. (сабота) на покана на извидничкиот одред “Гоце Делчев“ од Св.Николе, делегација на извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ – Велес во Домот на Културата во Св. Николе учествувавме на прославата  и свечената академија  по повод 50 години од формирањето на извидничкиот одред во Св. Николе. По завршувањето на свечената академија на ИО “Гоце Делчев“ беше организирана забава во извидничкиот ...

Повеќе »

Редовно годишно собрание на СИМ

На 15.05.2022 (недела) во ООУ “ЈХ Песталоци“ во Скопје беше организирано редовното Годишно Собрание на СИМ. Се работеше по следниот дневен ред за работата на собранието: Усвојување на предлог записник од редовно годишно собрание – јуни , 2021 годинаГодишен извештај за работата на СИМ (наративен и финансиски извештај)a. Канцеларија на СИМб. Извиднички центар ОхридПримање на придружни членкиa. ИО Скаут Пелистер ...

Повеќе »

Изборно годишно Собрание на одредот

На 12.04.2022 год. (вторник) во големата сала на во Домот на НВО во Велес се одржа редовното ИЗБОРНО годишно собрание на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Собранието се одржа по следниот ред Процедурален дел: Отварање на СобраниетоВоведен збор на старешинатаИзбор на работни тела на собраниетоРаботно претседателство – Ненад Андреевски и Богдан МаневскиВерификациона комисија – Жаклина Гушева и Никола Андреевски ...

Повеќе »