Посета на градот Поликастро и зајакнување на соработката меѓу извидничките одреди

На 23.06.2024 (недела), по повод ден на градот Поликастро, “Првиот Извиднички Одред од Поликастро” за прв пат учествуваше на настаните на „ПОЛИКАСТРАНИТЕ“, а воедно за време на XXIV-тата Вардардска Регата “Гемиџии”, извидници Никола Аксентијев и Александар Вренцовски од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, присустуваа на овој настан. Преку изложбата на извиднички фотографии и сувенири на “Првиот Извиднички Одред од ...

Повеќе »

XXIV Вардарска регата “Гемиџии 2024“ заврши во Солун

Во организација на извиднички одред “Димитар Влахов“ во пшериодот од 20 до 25 јуни педесетина уесници на Вардарската регата, 24 по ред, заполовија во Вардар. Но наместо до Гевгелија, која беше последната станица, тие тргнаа за Солун, Репубика Грција. Ќе пловат шест дена до 25 јуни.  Во Македонија се ноќеваше во Криволак, Демир Капија и Марвинци а во Грција во  ...

Повеќе »

Претставување на Вардарската регата “Гемиџии 2024“ на АЛФА ТВ

На 17.6.2024 год. (понеделник), во рамките на утринската програма “Добро утро секое утро“ на АЛФА ТВ, старешината на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, имаше директно вклучување во програмата на оваа телевизаија, а поврзано со XXIV Вардарска регата. Во разговорот беше образложена програмата на Вардарската регата од самиот почеток од Велес преку полигонот Криволак , па престојот во Демир капија, ...

Повеќе »

Учество на редовното  Собрание на Сојуз на извидници на Македонија

Четворочлена  делегација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во состав Ангелче Гушев, Александар Вренцовски, Жаклина Гушева и Иван Гушев на 2.6.2014 год. (недела) зема учество на редовното собрание на Сојузот на извидници на Македонија, кое се одржа во  сала на Совет на Град Скопје. На  Собранието на СИМ беше разгледан  извештајот за работа на СИМ и воедно прифатен,  додека ...

Повеќе »

Претставување на Вардарската регата “Гемиџии 2024“ на МРТ

На 27.5.2024 год. (понеделник), во рамките на утринската програма на МРТ, старешината на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, имаше директно вклучување во програмата на МРТ, а поврзано со XXIV Вардарска регата. Во разговорот беше образложена програмата на Вардарската регата од самиот почеток од Велес преку полигонот Криволак , па престојот во Демир капија, па префрлањето на територија на Република ...

Повеќе »