Обука во Прилеп

Извидниците Влатко Влахчев, Горан Андоновски и Димитар Јорданов, членови на ИО Димитар Влахов од Велес на 24 и 25 ноември ги посетија извиднците на ИО Еригон од Прилеп. На оваа едукативна средба тројцата извидници од Велес им помогнаа на новите извидници од Прилеп како да изработуваат кроки, скица на контролна точка, извештај, итинерер, скица на поминат дел од патека, профил ...

Повеќе »

Школа за водачи на патроли и јата „Зелениот Еди 11“

Извидничкиот одред  Димитар Влахов од Велес во периодот од 8 до 13 јануари 2008 година ќе ја реализира единаесетата Школа за водачи Зелениот Еди.  Сите дополнителни информации можете да ги добиете од елаборатот .     Елаборатот можете да го симнете тука  

Повеќе »

Активности

Илегалец Во месец мај и октомври советот на водачи на нашиот одред го организира извидничкото натпреварување познатот под името Илегалец. На ова извидничко натпреварување сите патроли поделени по категории се натпреваруваат во следните дисциплини: ориентација по план на град, сигнализација (семафор и морзе), прва помош, јазли, цртање на графички слики, пренесување на писмена, усмена и шифрирана порака. Сите патроли се ...

Повеќе »