Протест:ЕДЕН ЌЕ МОРА ДА СИ ОДИ !!!!!

Зелената коалиција составена од Градоначалникот на Општина Велес, г-дин Аце Коцевски, извидничкиот одред “Димитар Влахов“, ЕД “Вила Зора“, ЕГ “Грин Пауер“, Фондација “Фокус“, Здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа, Друштвото на родители за здраво поколение и Организазацијата на жени  на 9.6.2008 година (понеделник) одржа ПРЕС конфереција на која што ги објавни сите активности поврзани со ПРОТЕСТОТ против ...

Повеќе »

Катлановска Брезица:Помладите извидници од Велес-први

35 Меморијал “Марко Граорковски“ се одржа во периодот од 23 до 25 мај 2008 година во прекрасниот предел на селото Катлановска Брезица во општина Петровец – Скопје. Домакин на овој меморијал беше извиднички поречански одред “Јадран“ од Скопје. Натпреварите беа наменети за две категории извидници и тоа за помлади извидници (1994 – 1997 год.) и извидници (1993 – 1988).

Повеќе »

Прилеп: Прво место за извидниците од Велес

Новоформираниот одред во Република Македонија, извидничкиот одред “Еригон“ од Прилеп ги организираше првите Средби на извидници – Прилеп 2008. Средбите се организираа во периодот од 9-11 мај 2008 година. Сместувањето на извидниците беше во касарната Мирче Ацев во Прилеп.

Повеќе »

Добиена Повелба за БРАТСТВО од ИО Мија Станимировиќ

  На прославата по повод 55 години постоење на извиднички одред “Димитар Влахов“ односно 55 години извидничко движење во Велес, која се одржа на 19 април оваа година, членот на старешинството на нашиот братски одред “Мија Станимировќ“ од Ниш, Република Србија, г-дин Саша Марјановиќ во името на старешинството на неговиот одред, на нашиот одред му додели “Повелба на БРАТСТВО“ за десет ...

Повеќе »

23ти Средби на извидници – Велес – Голозинци 2008

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес на својата редовна седница на старешинството одржана на 6.5.2008 год. (вторник) донесе одлука за организирање на 23 Средби на извидници. Средбите ке се одржат во периодот од  5 до 8 септември 2008 година (петок-понеделник) во извидничкиот центар Голозинци. Средбите повторно ќе имаат  едукативен  и натпреварувачки карактер. За сите подетални информации во елаборатот ...

Повеќе »