Програмски активности на семинарите од Мини Смотра

Почитувани извидници, како што ветивме еве ги објавуваме и програмските активности за семинарот за обука на старешини и началници и семинарот за пишување на проекти кои ќе се организираат во рамките на превземените обврски од "Tailored support" програмата која што ја реализира Европскиот скаутски регион и СИМ. Активностите за оваа програма беа договорени на последната средба со преставниците на Европскиот ...

Повеќе »

Ликовна Колонија – Ковачица 2009

Во организација на извидничкиот одред “Јаношик“ од Ковачица  и  Младинскиот сојуз на Ковачица, Република Србија во периодот од 29 јули до 3 август 2009 година, се организираше Меѓународната ликовна колинија на извидници сликари  – Етно култ проект.На оваа колонија учествуваа извидници од Србија, Хрватска и Македонија. Како единствени претставници од Македонија беа Богдан Маневски, Влатко Влахчев и Димитар Јорданов член ...

Повеќе »

Ликовна Колонија – Ковачица 2009

Во организација на извидничкиот одред “Јаношик“ од Ковачица  и  Младинскиот сојуз на Ковачица, Република Србија во периодот од 29 јули до 3 август 2009 година, се организираше Меѓународната ликовна колинија на извидници сликари  – Етно култ проект.На оваа колонија учествуваа извидници од Србија, Хрватска и Македонија. Како единствени претставници од Македонија беа Богдан Маневски, Влатко Влахчев и Димитар Јорданов член ...

Повеќе »