Историја

na_logoruvanje.jpg

Биографија на ИО "Димитар Влахов" Велес                                                        Во далечната 1948 година со законот за предвојничка обука во склоп на Гимназијата "Кочо Рацин" во Велес започнуваат да се формираат првите одделенија кои што работат активности слични ...

Повеќе »

Магијата на извидништвото

patrolna_sredba.jpg

    . . . на патролна средба  Патролната средба е редовна седмична средба на патролата со својот водач. Таму ние извидниците се здобиваме со извиднички знаења, играме, пееме, а во сето тоа ни помаѓа вадачот, кој пред се е наш другар.       . . . на излет Извидничкото движење е цврсто поврзано со природата, затоа одиме на ...

Повеќе »