Петта седница на старешинство на СИМ

Старешинството на Сојузот на извидници на Македонија на 2.3.2008 год. (недела) во канцеларијата на сојузот ја одржа петата седница. На оваа седница се  разгледа и усвои наративниот и финансискиот извештај од последниот РИОН 2007 кој се одржа во Прилеп. Покрај ова беше закажано и редовно годишно Собрание на СИМ со утврден дневен ред. Истото ќе се одржи на 16.3.2008 год. ...

Повеќе »

Еднодневен излет во Крушево

Во рамките на одредската програма  за одбележување на Светскиот ден на извидништвото – 22 февруари, извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на 23.2.2008 година (сабота) организираше еднодневен излет во Крушево за 25 визвидници. На овој  излет  извидниците од Велес го посетија  Мечкин  камен,  Меморајалниот  центар “Македониум“  каде што  кустосот Викторија Пети  велешките  извидници ги запозна со  Илинденската епопеја . После ...

Повеќе »

Настап на 5 ФМ Радио – 107,1

По повод 22 февруари Светскиот ден на извидништвото, на локалното радио  5 ФМ во Велес на 107,1  настап имаше Ангелче Гушев кои што  во рамките на дваесет минутниот разговор  ги претстави следните  активности: –  за хронологијата на светското извидништвото од самиот почеток во 1907, – за основачот на извидничкото движење сер Робер Баден Пауел и неговата сопруга Олив Баден Пауел ...

Повеќе »

Учество на работилница во Општина Чашка

Во организација на Фондацијата институт отворено општество – Македонија и Фондацијата “Фокус“ од Велес, во рамките на проектот “Живеење во мултиетничка средина – граѓани со еднакви права, можности и заштита“, на 22.2.2008 година (петок) во ООУ “Тодор Јанев“ во населба Чашка се одржа работилница на тема “Креирање на Програма за работа на Комисијата за односи меѓу заениците во општина Чашка ...

Повеќе »