Посета на велешките извидници

firgaНа 1.10.2011 год. (сабота) во посета на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес беше старешината на извидничкиот одред “Лукија Мушицки“ од Темерин, Република Србија, г-нот Жељко Амиџиќ. На средбата во Велес се разговараше за заедничките активности кои ке бидат превземени помегу нашите два одреда. Беа договорени наредни  активности кои што треба да се реализираат на терените на двете наши општини, но и активности кои што нашите два одреда ќе ги реализираат со  одреди од Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина.

                                                   

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.