Гемијата е подготвена да заплови !!!

Регатата може да заплови ! Гемијата е подготвена, пловните објекти – чамците, прегледани, средени, напумпани, поминати на контрола. Сето ова се средуваше во изминатите три дена под контрола на искусните кајакари, вредните извидници. Вардарската регатата  “Гемиџии 2013“ ке се реализира од 27 до 30 јуни 2013 година. Градот Велес заедно со здружението “Вардарска регата Гемиџии“ веќе на големо создава уште еден бренд за промоција на Општината. На оваа регата од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес учество ќе земат десет извидници кои ќе бидат зодложени за исхраната и сместувањето на 100 велешани учесници на 15 регата “Гемиџии“.

 

                                                

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.