Новости

Учество на еколошка трибина – ЗЕЛЕНА МАПА ЗА ЗЕЛЕНА ЗАЕДНИЦА

Во организација на Фондација Импакт Нет ЗЕЛЕНА МАПА ЗА ЗЕЛЕНА ЗАЕДНИЦА на 25.1.2023 год. (среда) во големата сала на Општина Велес се одржа  ЈАВНА ТРИБИНА „Програма и активности за животната средина и наши заеднички заложби за трансформативни практики кон зелена и просперитетна општина“ на која што учество земаа Ангелче и Иван Гушеви како претставници на извиднички одред “Димитар Влахов“ – ...

Повеќе »

Почеток на реализација на проектот “Да си подадеме рака“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес со финасиска поддршка од Македонскиот центар за меѓународна соработка, започнува со споведување на  проектот “Да си подадеме рака“. Општа цел на проектот е промоција на недискриминацијата, толеранцијата и  една-квоста преку водење на кампањи и промотивни активности на локално и национално ниво во Северна Македонија. Во борбата против дискриминацијата и нееднаквоста да се работи со ...

Повеќе »

Програма за 70 години извиднички одред “Димитар Влахов“

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ заедно со организациониот одборна прославата по повод 70 години на одредот, ја утврдија генералната рамка за прославата и официјалниот амблем на прославата.Период од 24 до 26 март 2023 ќе ги содржи дел од следните активности. Свечената седница ќе се држи на 25.3.2023 год. (сабота), но покрај тоа планирани се и следните активности:-Трибина на тема: ...

Повеќе »

Иван Гушев и Тино Анѓелов се новите извиднички инструктори во Велес

На 18.12.2022 год. (недела) во Mладинскиот центар Матично – Скопје согласно одлука на старешинство, се одржа втор рок за бранење на проекти од инструкторска школа за:Учесници на инструкторска школа 2021-2022 годинаИзвидници со поминат теоретски дел од инструкторска школа од I степенИзвидници со поминат теоретски дел од инструкторска школа од II степенОд извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес на оваа одбрана ...

Повеќе »

Проектот “Боренка“ претставен пред децата од велешките основни училишта

На 14.12.2022 год. (среда) повеќе од 100 деца од основните училишта во Велес, беа дел од едукативна работилница на тема животната средина насловена како „Боренка“ којашто се одржа во просториите на Младински центар. Децата за време на работилницата добија едукативна кутија којашто содржи моливче од јаглен и ливче на коешто го нацртаа своето дрвце. Поточно, „Боренка“ е волонтерска иницијатива за ...

Повеќе »