Архива на Авторот: scout

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес се стекна со Сертификат за квалитет IASS: 2020-2022

Во периодот од седумдесет годишното појавување на извидништвото на територијата на град Велес и 68 години од формирањето на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ со гордост истакнуваме за следното: по предходна анализа на позитивни споменувања, како и од екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција за квалитет на услугите кои ги испорачува извидничкиот одред “Димитар Влахов“-Велес и неговото позитивно ...

Повеќе »

Арон Хула, волонтер во ИО “Димитар Влахов“

Арон Хула, е волонтерот на Мировниот корпус кој што од 9.12.2019 год. започна со работа канцеларијата на извиднидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес. Арон има 27 години и доаѓа од државата Конектикат. Тој е припадник на 24 генерација волонтери на корпусот. Волонтер на Мировниот корпус во Македонија е од септември 2019 год. Првата обука ја има поминато во Неготино. Во ...

Повеќе »

Учество на завршен настан на Активо

На 24.12.2019 год. (вторник), во ресторанот Глориус во ВелесЦентарот на активни граѓани АКТИВО од Велес го организираше завршниот настан од проектот „Подобрена информираност како превенција за корупција“, кој во изминатиот период се реализираше преку серија на активности во Општините Велес, Градско, Лозово и Чашка. На настанот беа презентираат резултатите од истражувањето кое се спроведе во четирите Општини, со цел да ...

Повеќе »

Велешките извидници учесници на волонтерската забава на СИМ

На крајот на оваа календарска и работна 2019 година, Сојуз на извидници на Македонија за одредите од Македонија организираше волонтерска забава со што се заокружи оваа тековна година. Волонтерската забава се одржа на 21.12.2019 (сабота) во Дом на градежници во Скопје. Од извиднчкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес учество земаа: Благој Ѓорѓиев, Трајче Темелковски, Давид Темелковски, Мартин Голчев, Мартина Дејаноска, ...

Повеќе »

Учество на работилница за Стратешко планирање

Во периодот од 14 и 15.12.2019 год. во хотелот “Монтана“ во Крушево, здружението на граѓани “Активо“ од Велес организираше работилница за креирање на Стратешко планирање на организацијата за наредните три години. Како соработник на ЗГ “Активо“, а воедно и наша партнерска организација од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, учество на оваа работилница зема Жаклина Гушева .

Повеќе »