XXXV Средби на извидници 2021

Почитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес одбележувајќи ја седмата деценија на постоење на извидништвото во Велес и Денот на Државноста на Македонија,
Ве поканува на традиционалните XXXV Средби на извидници 2021. Во периодот од 1975 до 2021 година, успевaме да организираме триесет и пет Средби на извидници од кои последните дваесет беа од меѓународен карактер. Овие XXXV Средби ги организираме повторно на тема ориентацијата и топографија,
сигнализација … игра како метод на работа во традиционални от скаутизам …. значи дојдете да се дружиме, да играме и забавуваме, но и да научиме нешто ново. Елаборатот можете да го симнете тука: https://scoutveles.org.mk/wp-content/uploads/2021/07/Elaborat-za-XXXV-sredbi-na-izvidnici-finalen.pdf

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.