XXXIV Средби на извидници 2019

Извиднички центар “Голозинци“ – с. Голозинци, Чашка

Почитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес одбележувајќи го 70 годишното постоење на извидништвото во Велес, Ве поканува на тради-ционалните 34-ти Средби на извидници Голозинци – Велес 2019. Во периодот од 1975 до 2019 година, успевaме да организираме триесет и четири Средби на извидници од кои последните деветнаесет беа од меѓународен карактер. Овие 34ти Средби ги организираме повторно на тема ориентацијата и топографија, сигнализација … игра како метод на работа во традиционални от скаутизам …. значи дојдете да се дружиме, да играме и забавуваме, но и да научиме нешто ново. Елаборатот можете да го симете тука: https://scoutveles.org.mk/wp-content/uploads/2019/07/Elaborat-za-XXXIV-sredbi-na-izvidnici-2.pdf

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.