XXVIII Средби на извидници Извор – Велес 2013

Во рамките на прослвата 60 години од постоењето на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес и денот на државноста на Република Македонија, старешинството на одредот на својата редовна седница одржана на 23.7.2013 год. (вторник) донесе одлука за организирање на XXVIII Средби на извидници. Средбите ќе се одржат во периодот од  7-9.9.2013 год. (сабота – понеделник)  на терените на село Извор – Општина Чашка. Средбите ќе бидат со натпреварувачки карактер во областа на ориентацијата и топографијата на непознат терен, првата помош и сигнализацијата. Елаборат на средбите следи за десетина дена. Со извиднички поздрав ЗДРАВО до почетокот на средбите.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.