XXVI Средби на извидници, Велес – Голозинци 2011

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес на својата редовна седница на  старешинството, одржана на ден 10.7.2011 год. (недела)  донесе ОДЛУКА за организирање на 26тите Средби на извидници Велес – Голозинци 2011, а кој што ќе одржат во периодот од 8 до 11 септември 2011 год.  во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоменото село.  Како вовед кон овие Средби …..Во периодот од 1975  до 2011 година, успеавме да организираме 26 Средби  на извидници, а кои што последните единаесет беа  од меѓународен карактер. Овие 26ти Средби ги организираме  четири дена, со нешто повеќе активности и тоа: ориентација во природа, шаторизација,  семинар за пишување на проекти, внесуваме  жива свирка и играта. Елаборатот на Средбите ќе биде објавен за многу скоро време. Со извиднички поздрав ЗДРАВО …. до нашето видување !!!

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.