XXV Средби на извидници Велес – Голозинци 2010

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес на својата редовна седница на старешинството, одржана на ден 10.3.2010 год. (среда)  донесе ОДЛУКА за организирање на 25 Средби на извидници Велес – Голозинци 2010, а кој што ќе одржат во периодот од 14 до 16 мај 2010 год.  во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоменото село.
Како вовед кон овие Средби …..Во периодот од 1975 до 2010 година, успеавме да организираме 25 Средби на извидници, а кои што последните десет беа од меѓународен карактер. Овие 25 Средби ги организираме со нешто поинаква тематика, ја исфрламе ориентацијата, а го внесуваме дружењето и играта како метод на работа во традиционалниот скаутизам…. 
Во рамките на оваа информација можете да ги најдете и елаборатот и пропозициите .

                     Дојдете да се дружиме и забавуваме.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.