Покана за XXIX средби на извидници – Велес 2014

images_ile cadiПочитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес, Ве поканува на традиционалните 29ти Средби на извидници – Велес 2014. Во периодот од 1975 до 2013 год., успевaме да организираме 28 Средби на извидници, а кои што последните четиринаесет беа од меѓународен карактер. Овие 29ти Средби ги организираме на веќе познатата локација, во манастирскиот комплекс “Св.Илија“ во близина на Велес. На овие средби ќе има ориентација од едукативен карактер за запознавање на Велес, дружење и игра како метод на работа во традиционалниот скаутизам, значи дојдете да се дружиме, да играме и да се забавуваме….. Овие средби ќе бидат организирани на тематика “Запознај го Велес … “ , а во чест на Илија Чадиев – Чади. Елаборатот можете да го симнете тука:Elaborat za 29 sredbi na izvidnici

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.