XXI извиднички средби – Струга 2008

Извидничко поречанскиот одред “Крсте Јон“ од Струга по дваесет и први пат ги организираше традиционалните извиднички средби “Струга 2008“. Средбите се одржаа во периодот од 29 до 31 август оваа година во извидничкиот камп на одредот организатор.

Натпреварите на овие средби беа од полигонски карактер и активности и игри на вода. На средбите учество земаа извидниците од ИПО “Јадран“, ИПО “Галеб“, ПСИО, ИПО “Сидро“ сите од Скопје, ИО “Еригон“ од Прилеп, извидници од Алексинац, Република Србија и шестмина извидници од нашиот одред, ИО “Димитар Влахов“ од Велес.

 

              

  

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.