Woodbages ознака

Првата вудбеџ ознака била направена од монистри земени од ѓердан  што припаѓал на  главен зулу водач со име Dinizulu,  која што Баден Пауел ја нашол за време на неговиот престој во Зулуленд во 1888.Сите дополнителни детали за  оваа ознака од дрво која што има историска вредност а е и популарна и широко распространета  кај извидниците во Светот во системот на образование можета  да го видите тука.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.