VI Европски извиднички симпозиум

12347663_10153264924301156_8434840886508289786_nШеснаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, на 4.12.2015 год. (петок) во Големата сала на Македонскиот Народен Театар учествуваа на церемонијата на Свеченото отварање на Европски Извиднички Симпозиум. На свеченото отварање македонските извидници пред европските скаутски делегации се преставија со извидничка драматизација. Присутните беа поздравени и од Фатмир Бесими, заменик на Претседател на Владата на РМ и задолжен  за европски прашања, Андреа Демармелс, преставник на европскиот скаутски регион и Огнен Стефановски стрешината на СИМ. Овој настан се одржува од 3 до 6 декември оваа година, а Сојузот на Извидници на Македонија  е домаќин на Европскиот Извиднички Симпозиум. На Европскиот Извиднички Симпозиум присуствуваат делегации  од сите Европски национални сојузи и федерации претставени од над 140 учесници кои се сместени во хотелот  “Континентал“  каде се реализираат и сите сесии од симпозиумот. Целта на симпозиумот е да се подготви план и насоки за Европскиот Извиднички Регион за наредните три години, план кој е подготовка за Европската Извидничка Конференција која се одржува наредната година во Норвешка.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.