Велешките извидници на акцијата “Извидниците за својот град“

На покана на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци’’ од Скопје    извидничкиот одред   “Димитар Влахов“ – Велес  зема учество на  извидничката акција која се одржа на 16.11.2013 год. (сабота).  Оваа акција се  одржа во паркот  на езерцата во Општина Аеродром,  под мотото “Извидниците за Својот Град“, а во знак на 13 Ноември – Денот на ослободување на град Скопје.   Извидниците  се натпреваруваа   во две категории: помлади извидници и  извидници. Извидничкиот  одред  “ Димитар Влахов“ – Велес,   учествуваше со 13 члена, од кои  10 беа  од категоријата помлади извидници, а се нови членови  во велешкиот одред.  За нив ова им преставува прва акција на која имаа можност преку игри  да запознаат нови  извидници и да создадат  нови познанства со извидници од други одреди. Постарите извидници  во нивната категорија го освоија третото место. Покрај нашето  учество на оваа акција учествуваа  сите извиднички  одреди од Скопје, како и ИО  “Гоце Делчев’’ од Свети Николе.

Јане Јанков

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.