Велешките извидници не се плашат од темнината !

На акцијата “Се плашите ли од темнината?” на извиднички одред “Методи Митевски- Брицо” која се одржа 4-6 април 2014 во дворот на манастирот Св. Илија село Говрлево, покрај екипите на ИО “Браќа Миладиновци”, ИПО “Галеб”, ИПО “Јадран”, П.С.И.О, ИО “Илинден” од Скопје, ИО “Гоце Делчев” од Св. Николе, ИО “Мирко Милески” од Кичево нашиот градски извиднички одред “Димитар Влахов” учествуваше со две екипи кои се натпреваруваа во областа на ноќна ориентација, движење под азимут како и игри на спретност и вештина. Во конкуренција на осумнаесет екипи во отежнати временски услови од константен дожд и магла, извидниците од Велес  успеаа да освојат второто и десетто место во севкупна конкуренција.

 

 

                                  

                          

 

Бојан Миклош

 

                      

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.