Велешките извидници учесници на Националната смотра на Бугарија

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес остваувајќи ја  својата програма за работа за 2014 година, зема учество на Националниот извиднички камп  “Мисија авантура 2014“, во периодот од 07-16 Август 2014 год. Кампот беше во организација на Сојузот на извидници на Бугарија, а  одржан во Меѓународниот извиднички центар Шумен – Шуменско плато. На оваа активност   учество земаа  стотина извидници од Бугарија, Франција, Германија и двајца членови од извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ – Велес – Влатко Влахчев и Богдан Маневски  кои беа дел од стаф тимот кој ја реализираше средбата.


Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.