Учество на свечена академија 60 години ИО Мирко Милески – Кичево

На 14.12.2013 год. (сабота), пет члена делегација на извидничкиот одред “ Димитар Влахов“ од Велес зема учество на прославата организирана  по повод 60 години од постоењето на извидничкиот одред “Мирко Милески“ од Кичево. Свечената академија по повод шесте децении работа на кичевската извидничка организација се одржа во хотелот “Кичево“. На академијата говореа лугето кои го основале одредот и сегашниот старешина Чедомир Арсоски. На оваа веченост старешинството на извидничкиот одред додели голем број на Благодарници на извидничките одреди во СИМ, на голем број одредски членови, спонзори, донатори и државни институции. По завршувањето на акдемијата беше организиран Логорски оган каде што помладите извидници го дадоа свечениот Завет.

 

                     

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.