Учество на Февруарски поход

Во периодот од 21-23.2.2014 година членови на извидничкиот одред земаа учество на планинарскиот марш по повод одбележување на традиционалниот Февруарски похот. Походот се реализираше на потегот Богомила-Мокрени-Ораов Дол-Теово . Додека пак на 21 февруари 2014 год.,  десет членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес,  земаа учество на прославата по повод 70 години од реализирањето на  Февруарскиот похот. За таа цел нашите извидници во соработка со Сојузот на борците, Армијата на Република Македонија и преставници на Општина Велес и Општина  Чашка положија свежо цвеќе на споменикот  во месноста Камила (во близина на болницата Јасеново)

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.