Средба за Tailored Support програма за СИМ

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија (СИМ) на 31.1.2009 год. (сабота) во просториите на фондацијата “Фокус“ во Велес се организираше средба врз основа на потпишаниот договор за поддршка со Европскиот скаутски регион во рамките на програмата наречена “Tailored Support“  На оваа средба во името на СИМ присуствуваа Боге Спасеновски, старешина на СИМ, Ангелче Гушев, заменик старешина на СИМ и Драган Анчевски, комесар за меѓународна соработка во Бирото на СИМ. Од страна на  Европскиот скаутски регион учество земаа Јордан Бајрактаров и Лидија Позаиќ – Фркетиќ. На оваа средба се разговараше за следното:

– обезбедување на софтвер за евиденција на членството во СИМ;
– заштита на брендот на  СИМ;
– организирање на средба со преставниците на Европскиот скаутски регион и преставниците на Агенцијата за млади спорт и Министерството за образование и наука, за воспшоставување на релации за доверба помеќи унституциите на власта и СИМ;
– организирање на семинар за старешини и началници (период: 5-8.9.2009 год. извиднички центар Голозинци- Велес);
– организирање на инструкторска школа основен степен (период: 23-30.8.2009 год. – извидники центар “Охрид“ – Охрид);
– организирање на работилница на тема “Возрасните во извидништвото“ (период: 6.9.2009 год. извиднички центар Голозинци- Велес);
– работилница за обука на членството за пишување на проекти (период: април 2009);
– организирање на обука за новоизбраниот генерален секретар (период: април 2009);
– организирање на две работилници за ревидирање на тренинг системите во СИМ (период: мај 2009 – извиднички центар “Охрид“ – Охрид);
Гореспоменатите активности ќе бидат реализирани од страна на СИМ со поддршка на Европскиот скаутски регион. 
На оваа средба покрај официланите преставници на СИМ учество земаа и Ненад Андревски старешина на ИО “Димитар Влахов“ од Велес, Влатко Влахчев, Марина Тасева и   Александар Ристов членови на одред однашиот град.
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.