Републички активности во организација на ИО “Димитар Влахов“ – Велес

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на својата редовна седница одржана на 5.8.2014 год. (вторник) ја утврди динамиката на неколку поголеми републички извиднички активности кои ќе се реализираат во периодот на месец септември – октомври 2014 год, а одредот од Велес  ќе биде домакин.
–    од 6-8.9.2014 год. – реализација на едукативен камп “Да си подадеме рака“ во рамките на програмата на младински извиднички иницијативи (MESSENGERS OF PEACE) . Место на реализација  Планинарски дом “Папрадиште“
–    од  26-28.9.2014 год. – реализација на 29те Средби на извидници Велес – 2014. Место на реализација локалитет Манастир “Св.Илија“ – Велес
–    месец октомври  ДИОН 2014 (РИОН/РАПИ) во соработка со Сојуз на извидници на Македонија. Место на реализација – извиднички центар “Голозинци“ (датумот дополнително ќе биде објавен)

– септември и октомври – маркирање на планинарската патека Голозинци – с.Лисиче – Хидросистем Лисиче – Горно Врановци

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.