Работилница за утврдување младински приоритети

На 1.11.2011 год. (вторник) во просториите на Фондацијата „Фокус“  се одржа работилница за утврдување на приоритети на младите во општина Велес. На истата присуствуваа 10 учесници  и тоа: Младински клуб при Фондација „Фокус“,  Извиднички одред „Димитар Влахов“, Клуб на млади „Црвен Крст“Велес,  ЦИР „Виготски“,  „Чекори на Младите“ и од Студенстскиот парламент  при Техничко -технолошкиот факулет од Велес.  На средбата присутните ги предложија следните младински приоритети:

1.  Тениско игралиште
2.  Отворање на градското кино
3.  Отворање на терен за park our
4.  Поддршка на кајакарството во Велес
5.  Уредување на средношколски дворови
6.  Поправка на патишта
7.  Скејт парк
8.  Збратимување на средни училишта
9.  Студентски дом
10. Реконструкција н костурница
11. Отворање на јавни тоалети
12. Место за забава во зимно време
13. Велосипедска патека
14. Реконструкција на урбаната опрема
15. Мултифункционални терени
16. Куглана
17. Театарски фестивал за средношколци
18. Лизгалиште
19. Отворен ден на здраство
20. Отворање на младински инфо центар

 

Превземено од  www.focus.org.mk

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.