Прославување на Февруарскиот поход

На 21 февруари 2014 год. (петок)  во рамките на прославата на Светскиот ден на скаутизмот,  десет членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес,  земаа учество на прославата по повод 70 години од реализирањето на  Февруарскиот похот. За таа цел нашите извидници во соработка со Сојузот на борците, Армијата на Република Македонија преставници на Општина Велес и Општина  Чашка положија свежо цвеќе на споменикот  во месноста Камила (во близина на болницата Јасеново).

 

Јане Јанков

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.