Прослава 50 години – ИО “ММ-Брицо“ од Скопје

Извидничкиот одред “Методи Митевски – Брицо“ од Скопје на 29.9.2012 год. (сабота) го одбележа 50 годишниот јубилеј на одредот. На покана на одредот извидниците од Велес Благој Ѓорчевски, Мартин Јошевски и Никола Аксентиев земаа учество на прославата која што се одржа во дворот на ООУ “Кузман Јосифовски“ каде воедно се наога и просторијата на одредот славеник. На прославата се  изврши прествување на работата на одредот во изминатите 50 години. Присуствуваа голем број на поранешни ченови, родители, поддржувачи на одредот и голем број на извидници од скоските извиднички  одреди.

 

                                                               

                                                       

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.