Програма за 60 години – ИО “Димитар Влахов“

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес на својата редовна седница одржана на 4.11.2012 год. (недела) ја утврди и прифати програмата по повод 60 години извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Мото на прослават ќе биде “60 ГОДИНИ ИЗВИДНИШТВО ВО ВЕЛЕС, 60 ГОДИНИ – МЛАДИ“.  

Прославата на одредот ќе ја има следната динамика:

– 29.3.2013 год. (петок)
Промоција на документарната репортажа “60 години извидништво во Велес“

– 30.3.2013 год. (сабота)
Свечена академија со деделување на признанија за активност на членството  и спроведување на програмата на изиднички одред “Димитар Влахов“ за 5 години  (ЈУБИЛЕЈНА МАРАМА), 10 години (ПОВЕЛБА “СОНЦЕ“), за 15 години  (МЕДАЛ НА ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД “ДИМИТАР ВЛАХОВ“) и за 20 години  (ПЛАКЕТА НА НА ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД “ДИМИТАР ВЛАХОВ“) и Промоција на  официјалната химна на  извиднички одред “Димитар Влахов“ –  Велес

– 19-21.4.2013 год. – манастир “Св.Илија“ – ВелесРепубличка акција за помлади извидници – РАПИ Велес 2013

– 6-9.9.2013 год. – 28 традиционални средби на извидници   – извиднички центар “Велес – Голозинци“  2013

– 10-13.10.2013 год.  – Републички извиднички ориентационен натпреват – РИОН извиднички центар  “Велес – Голозинци 2013“

И настапи на националните телевизии во месец ноември 2012 на ТВ Сител, декември 2012 МРТ, јануари 2013 на ТВ Канал 21 и Тв Здравкин

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.