Преставување на ТВ Kанал 21

На покана на локалната ТВ Kанал 21 од Велес на 7.10.2013 год. (понеделник) извидниците Бојан Миклош, Јане Јанков и Слободан Димов учествуваа на утринската програма на ТВ Канал 21. Во рамките на триесет минутниот разговор беше презентирано следното:
– учеството на 11 Смотра на СИМ – Скребатно 2013
– организацијата на 28 Средби на извидници Велес – Извор 2013
– учеството на Вардарска регата Гемиџии 2013
– уписи на ново членство при основните и средни училишта во Велес
– скаутска академија Мале 2013 (Белгија)
– учество на активности на локални настани (Саем на здрава храна – Богомила 2013, учество на 5ФМ фестивалот ФМ Талент), 
– учество на обуката за маркирачи на планинарски и велосипедски патеки во организација на Агенцијата за развој и прмоција на туризмот Караџица 2013
– финализирање на активностите во рамките на годишната програма за прослава 60 години извиднички одред “Димитар Влахов“
– извештај од активностите во рамките на проектот Messengers for Peaces
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.