Отворен ден со Бирото на СИМ

На 22.12.2013год. (недела)  со почеток во 12:00 часот во Дом На Градежници   во Скопје се одржа. На овој настан обраќање имаа Старешината на СИМ,  Огнен Стефановски и Началникот на Биро на СИМ Христијан Мирчевски. Началникот на Бирото ги презентираше плановите и  тимовите  за зајакнување на Бирото на СИМ и улогата на одредите, старешинството, канцеларијата инструкторите, водачите и останатите учесници. Исто така на обраќањето на Старешината на СИМ беше истакнато дека во месец февруари  во канцеларијата на СИМ доаѓа волонтер од Франција . Негова задача ќе биде зајакнување на Сојузите  на извидници на Македонија и Франција како и соработка на роверите на овие две земји.  На овој отворен ден на Бирото на СИМ  учествуваа двајца извидници  од Извидничкиот Одред ,, Димитар Влахов ‘’ од Велес  Јане Јанков и Бојан Миклош.

Јане Јанков

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.