Новите извидници дадоа Завет

Со почетокот на новата учебна година 2011/2012 и со поминатиот подготвителен период од три месеци за новите членови на извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ од Велес, се организираше завет кои траеше два дена.  Активностите се организираа во извидничкиот дом во “Голозинци“ во истоименото село и тоа во периодот од 10-11.12.2011 год.  Завет дадоа 20 нови извидници. На оваа активност учество земаа 30 извидници. Целокупните активности беа раководени од страна на водачите на патроли и  началникот на одред Благој Ѓорчевски. Сите активности кои беа организирани се составен дел  на програмата  за работа на извидничкиот одред „Димитар Влахов“ и истите ќе послужат за  поголомеа  подготовеност на членовите на  нашиот одред за понатамошните активности.

 

                 

                     

                    

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.