Кој се беше награден по повод 60 години извидништво во Велес

Во рамките на прославата по повод 60 години извидништво во Велес кое се одржа на 30.3.2013 год. во Велес во слата Бели мугри според Правилникот за признанија и награди со признанија се стекнаа следните извидници, извиднички единици, институции, спонзори, донатори и пријатели на организацијата.

Во продолжение ги преставуваме сите добитници:

Врз основа на член 3 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” УСМЕНО се пофалија следните извидници и извиднички единици :

  1. Слободанка Арсова
  2. Елена Менаџиева
  3. Фатиме Абдулова
  4. Мартин Јовев
  5. Марија Зафирова
  6. Ренато Радевски
  7. Милош Милошевиќ
  8. Слободан Димов
  9. Кристијан Митев
10. Горјан Марков
11. Извидничката дружина  “Кактуси“
12. Извидничката дружина “Мали мечки“

Врз основа на член 4 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” со ПОФАЛНИЦА на извиднички одред “Димитар Влахов” се наградија следните институции.

1. СОУ “Јовче Тесличков”
2. ССОУ “Коле Неделковски”
3. СОУ “Гимназија Кочо Рацин”
4. СОУ “Димитрија Чуповски”
5. ОУ “Васил Главинов” – Велес
6. ОУ “Св.Кирил и Методиј” – Велес
7. ОУ” Јордан Хаџи Константинов  – Џинот” – Велес
8. ОУЦП “Блаже Конески” – Велес
9. ОУ “Благој Кирков” – Велес
10. ООУ “Петре Поп Арсов“ – Богомила, Општина Чашка

Врз основа на член 5 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за 5 годишно активно учество и развој на извидничкото движење во Велес, а кои со својата непрекината работа во последните две години допринеле за остварување на програмата за работа на одредот и совесно извршување на должностите со ЈУБИЛЕЈНА МАРАМА се наградија следните извидници:

1. Бојан Миклош
2. Никола Аксентиев
3. Иван Гушев
4. Ангел Јорданов
5. Стефан  Алексовски 
6. Теодор Андев
7. Јане Јанков

Врз основа на член 6 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за 10 годишно активно учество и развој на извидничкото движење во Велес, а кои се својата непрекината работа во последните две години допринеле за остварување на програмата за работа на одредот и совесно извршување на должностите се одликуваа со ПОВЕЛБА “СОНЦЕ”  следните извидници:

1. Златко Ристов
2. Благој Ѓорчевски
3. Тоше Василевски
4. Ангел Радевски
5. Зоран Пановски
6. Димитар Јорданов
7. Мартин Јошевски

Врз основа на член 7 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за 15 годишно активно учество  и развој на извидничкото движење во Велес, а кои се својата непрекината работа во последните две години допринеле за остварување на програмата за работа на одредот и совесно извршување на должностите се одликуваа со ПОВЕЛБА “МЕДАЛ НА ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД “ДИМИТАР ВЛАХОВ” се наградија следните извидници.  

1.    Александар Љутков
2.    Марина Тасева
3.    Влатко Влахчев

Врз основа на член 8 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за 20 годишно активно учество и развој на извидничкото движење во Велес, а кои се својата непрекината работа во последните две години допринеле за остварување на програмата за работа на одредот и совесно извршување на должностите се одликуваа со ПЛАКЕТА НА ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД “ДИМИТАР ВЛАХОВ” следните извидници.

1. Ненад Андреевски
2. Ѓоре Стојанов
3. Томе Ѓоргиев
4. Посхумно се наградува Борис Наќевски
5. Јанко Атанасов
6. Габриела Гијовска (Јаневска)
7. Сашко Сарагинов
8. Даниела Зашовска (Цветкова)
9. Даниела Трајковска
10. Руска Петрушевска

Врз основа на член 9 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за успешна соработка, поддршка и помош во развојот и унапредувањето на одредот со БЛАГОДАРНИЦА на одредот се одлкуваат:

1.    Совет на општина Велес
2.    Градоначалник на Општина Чашка г-дин Горанчо Пановски
3.    Совет на општина Чашка
4.    Мировен Корпус – Македонија
5.    МПЦ – Повардарска Епархија
6.    Вардарска регата “Гемиџии“
7.    Сојуз на извидници на Македонија
8.    Извиднички одред “Мија Станимировиќ“ – Ниш Р. Србија
9.    ПроКредит Банка
10.     ЕД “Вила Зора“

Врз основа на член 9 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов” за успешна соработка со БЛАГОДАРНИЦА  се одлкуваат:   

1.   ИО “Наум Наумовски – Борче” – Крива Паланка
2.   ИО “Скаут” Куманово
3.   ИПО “Галеб” – Скопје
4.   Прв скопски извиднички одред
5.   ИО “Илинден” – Скопје
6.   ИО “Крсте Јон” Струга
7.   ИПО “Јадран” Скопје
8.   ИО “Младост” Валандово
9.   ИО “ММ – Брицо” Скопје
10. ИО “Гоце Делчев” Св. Николе
11. ИО “Браќа Миладиновци” – Скопје
12. ИО “Марково крувче“ – Скопје
13. ИО “Мирко Милески“ – Кичево
14. ИО “Пионер” Охрид
15. ИО “Башкими“ – Зајас
16. Извиднички центар Охрид
17. ТВ Канал 21
18. ТВ Здравкин
19. Радио 5ФМ
20. ЦД Радио
21.www.lisica.mk
22. www.duma.mk
23. www.kineziologija.mk
24. www.tirekovmirece.mk
25. Радио Голди.
26. Сител ТВ
27. Лазар Лазаревски – редакција ТВ Канал 21
28. Пекара Златни класја
29. Базент Снупи
30. Севдин комерц 53
31. Хемија Комерц
32. Мирана – Велес
33. Малина 99
34.Жито маркети
35.Канет Агро – Чашка
36. Елен – М
37. Унистар
38. Винарија Изворно
39. Slow food Велес
40. Пекара “Пинк“
41. АД Жито Вардар
42. ММ Инвесмент Винарска визба Лозар
43. Тивеко
44. Ботони трејд
45. Фондација Фокус
46.  ЕГ Грин Пауер
47. Вардарски плански регион
48. Територијална Против Пожарна Единица  Велес
49. Навивачка група “Гемиџии“
50. Урбана заедница “Голозинци“
51. Анте Јурага
52. Лидија Пљакова
53. Панче Папазовски
54. Ивана Јакимовска
55. Роберт Хеско
56. Горан Андоновски
57. Борис Јурага

По повод 60 години Сојуз на извидници на Македонија, беше организирана прослава на Светскиот ден на скаутизмот. На оваа прослава беа доделени голем број признанија меѓу кои и Благодарници за членови на нашиот одред. Овој јубилеј сметавме дека е најдобар да се искористи за доделување на Благодарниците од СИМ за допринос во развојот на извидништвото во Македонија.
Старешината на Сојуз на извидници на Македонија г-дин Огне Стефановски  да ги додели Благодарници на следните :

1.    Општина Велес
2.    Општина Чашка
3.    Кире Марковски
4.    Ивица Ефремов
5.    Сухан Хасанов
6.    Зоран Стојанов
7.    Никола Андреевски
8.    Доне Нецинов
9.    Ангелче Гушев
10.    Јордан Бајрактаров
11.    Димче Велев
12.    Даниела Трајковска
13.    Димче Апасиев
14.    Богданче Маневски
15.     Дејан Ѓоргиев
16.     Тони Јошевски
17.     Димов Јордан
18.     Златко Ристов
19.     Ненад Андреевски
20.     Панче Папазовски
21.     Сашко Натовски
22.     Руска Петрушевска
23.     Габриела Гијовска
24.     Даниела Зашовска
25.     Марина Тасева
26.     Влатко Влахчев
27.     Жаклина Гушева
28.     Леонид Стојковски
29.     Александар Гочевски
30.     Борис Јурага
31.     Димитар Јорданов
32.     Тоше Василевски
33.     Бошко Тасковски
34.     Стефан Петровски
35.     Благој Ѓорчевски
36.     Бојан Миклош
37.     Ангел Радевски
38.     Мартин Јошевски
 
Врз основа на член 12 од Правилникот за признанија и награди на извиднички одред “Димитар Влахов”, старешинството на одредот доделува посебно признание на нашиот брадски одред извиднички одред “Мија Станимировиќ” од Ниш – Република Србија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.