Извиднички средби – Пелинце 2012

На покана на извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово,  две патроли на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес земаа учество на  меѓународните средби на  извидници – Пелинце 2012. Овие средби на извидници се  одржа на терените на меморијалниот центар АСНОМ во селото  Пелинце и тоа во периодот од 11-13 мај оваа година.  Натпреварите се организираа во областа на топографијата и  ориентацијата во непознат терен, полигонски натпревари,  прва помош и сигнализација. На средби учествуваа  од  Македонија и Република Србија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.