IV Куп на Извидничко Пријателство – Велес 2017

КИПВо годината која започнува прославата по повод 65 години постоење на извиднички одред “Димитар Влахов“, ние извидниците од Велес ја продолжуваме договорена идеја која  што веќе живее на просторот на поранешната ЈУ. Веќе по четврти пат го ќе организираме  Купот на извидничко пријателсво, кој што оваа година ќе се одржи во Македонија, во Велес ,  во извидничкиот центар “Голозинци“. Со организирањето на овој КИП ги надминуваме  временските  и просторни граници, а со тоа ја остваруваме нашата мисија – создавање на подобар  свет преку игра и забава.  Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во рамките
на XXXII Средби на извидници Велес 2017, ќе го организира и IV Куп на извидничко  пријателство кој што ќе се одржи во перидот од 8-10.9.2017 год. На овој КИП ние  постарите извидници преку пракса ќе им го пренесеме искуството на помладите извидници.   Со ова докажуваме дека ние извидниците  се грижиме еден за друг и сите заедно остануваме засекогаш млади. Ве очекуваме.
Елаборатот за овој КИП: Елаборат – Elaborat _ IV KIP_Veles 2017

Пријава на екипите на: https://goo.gl/forms/EFi6cUhvrNF0Knxm1

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.