IN MEMORIAM: Живка Илиевска (1932 – 2017)

zivka1Беше член на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес од  1960 година па до нејзината смрт на 21.9.2017 год. Тетка Живка беше жената без која многу работи во извиднички одред “Димитар Влахов“ ќе останаа незавршени. Тетка Живка беше долги години задолжена за финансиското работење на одредот. Без неа извидничките сметки немаше да бидат тоа што треба да бидат. На прославата по повод 45 години на Старешинството на одредот Живка Илиевска ја одликуваше со Плакета на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Нема зборови со кои ќе се опише работата на нашата драга Тетка Живка.  Почивај во мир и нека ти е вечна слава.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.