II Средби на извидници – Прилеп 2009

Извидничкиот одред “Еригон“ од Прилеп по втор пат ги организираше  традиционалните средби на извидници. Средбите се одржаа во Прилеп, во манастирот Св. Димитрија во периодот од 18 до 20 септември оваа година.  Извидниците на овие Средби се натпреваруваа во рамките на традиционалните извиднички натпревари, но имаше и активности во делот на полигонски игри и натпревари. На овие средби учество покрај десет извидници на извидничкиот  одред “Димитар Влахов“ од Велес учество земаа и извидници од Скопје.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.