Форум на програмата на СИМ

Во периодот од 9 до 11 мај 2014 год. во Охрид, извидници  Алексовски Стефан и Фатиме Абдулова од извиднички одред  “Димитар Влахов“ – Велес ,  присуствуваа на настан под името “Форум за програма” кој го организираше Сојузот на извидници  на Македонија. Овој настан беше со цел да ги спои идеите на сите извидници,  воедно презентирајќи и нови активности кои ќе бидат атрактивни и корисни, како за старите  така и за новите потенцијални извидници кои ќе сакаат да бидат дел од извидништвото.  Исто така нашите извидници изработија два проекта кои ги презентираа пред членови на програмата  “Messenger of peace” и Сојузот на извидници на Македонија. На овој форум на извидниците од Велес им беше одобрен и проект под името “Даси подадеме рака“.

 

 

Стефан Алексов

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.