Даниел Поликов, волонтер во ИО “Димитар Влахов“

Даниел (Ден) Поликов, е волонтерот на Мировниот корпус кој што од  23 јули започна со работа канцеларијата на извиднидничкиот одред  “Димитар Влахов“ од Велес. Ден е роден на 20.9.1986 во Филаделфија.Тој е припадник на 16 генерација волонтери на корпусот. Има завршено Економија. Волонтер на Мировниот корпус во Македонија е од  септември 2011 год. Првата обука ја има поминато во Пробиштип, а потоа седум месеци работи во Општина Ресен.Во нашиот одред ќе остане до ноември 2013 год. Во првичните разговори со волонтерот и препоставените од Мировниот  корпус планирано е да активностите на волонтерот се движат во насока на проектното работење, барањето можност за набавка на опрема, осовременување на извиднички центар “Голозинци“  во с. Голозинци и зголемување на  капацитетите на членовите на извиднички одрде “Димитар Влахов“.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.