Да се биде извидник !!!

                                      

 

Да се ​​биде извидник … е да се работи и дење и ноќе, без одмор и да нема ништо за возврат ….
Да се ​​биде извидник … е да се даде со бескрајна љубов !
Да се ​​биде извидник …. е да се даде рака со висока одговорност и неверојатна духовност !
Да се ​​биде извидник … е да се насмевнати, распеани и да се смеат во сте потешкотии и сурови околности !
Да се ​​биде извидник … е да се биде полн со чесност, посветеност и чистота !
Да се ​​биде извидник … е да се помогне на други во земјата, наместо да добие повисока позиција во редовите во општеството …
Да се ​​биде извидник … е да се радуваат на Бога во секој човек, во моментот кога ќе се соочат или се сретнат …
Да се ​​биде извидник … е да се биде извидник ….

Моето извидништво …
Ги сакам извидници 🙂

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.