Последни Новости

Претставување на младинската платформа “Хајде !“

Од неодамна RYCO ја лансираше младинската платформа „Хајде!“ (www.hajde.media) , преку која  сака да ви ги претстави младите од Западен Балкан.  Хајде ! платформата беше официјално пуштена  на 8 декември, за време на регионалниот Министерски состанок за млади и образование во Тирана. Платформата е развиена врз основа на придонесот  на повеќе од 1500 млади  кои дадоа важни размислувања за тоа ...

Повеќе »

Јавна расправа за проектот „ReLOaD2“

На 20.12.2021 год. (понеделник) во големата сала на Општина Велес се одржа Јавна расправа со претставници на здруженијата на граѓани за проектот „ReLOaD2“ – Регионална Програма за Локална Демократија во Западен Балкан, финансиран од Европската Унија. Во наредните три години, Општина Велес ќе учествува во овој проект, кој се спроведува од страна на Програмата за Развој на Обединетите нации (УНДП). ...

Повеќе »

Нови три извиднички инструктори во Велес

Во периодот од 11-12.и 18-19.12.2021 год. во просториите на старо матично во Скопје во организација на Сојуз на извидници на Македонија се организираше Инструкторската школа – WOOD BADGE обука, на која што учество земаа триесетина извидници од одредите од Македонија. Оваа WOOD BADGE обука приоритетнобеше организирана за старешините и началниците на одредите од Македонија. Иван Гушев, Мартин Голчев и Тино ...

Повеќе »

Учество на регионална инфо сесија

Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) и локалната канцеларија во Скопје подржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, организираше инфо-сесијата преку која се запознавме со работата и тековните проекти на Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO). На оваа средба што  се одржа на 11 ноември 2021 (четврток) во Општина Велес, учество зема старешината на извиднички одред “Димитар Влахов“, м-р Ангелче ...

Повеќе »