Благодарница за ВОЛОНТЕРИЗАМ

5-ти декември, меѓународниот ден на волонтерството, Фондација „Фокус“ и   општина Велес го одбележаа со уште една  волонтерска акција.  На овој начин, симболично беше заокружена кампањата „Зачувај,  не уништувај“ онаму од каде што ја започнаа –  во детскиот забавен парк во облизина  на „Брако“. И овој пат, волонтерите од младинските организации и граѓаните  кои ја поддржаа кампањата, ги офарбаа лулашките, клупите и  другите реквизити и му дадоа нов лик на овој терен. Фондација „Фокус“ им изрази благодарност на сите волонтери  кои се вклучија во активностите за разубавување на детските забавни паркови. Доделувајќи им благодарници за нивниот волонтерски  ангажман симболично ја одбележа и Европската година на волонтерство. По повод меѓународниот ден на волонтеризмот,извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес доби БЛАГОДАРНИЦА  од Фондацијата Фолус за волонтерски придонес. Оваа благодарница беше примена на 5.12.2011 год. (понеделник) од страна на старешината на одредот, Ангелче Гушев.

                        volonter11               

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.