Апел за помош !!!

Драги браќа и сестри ИЗВИДНИЦИ, нашио Велес е сочен со еден од најголемите предизвици во своето постоење низ вековите ! Да дозволи да продолжи да му се врсши еколошки геноцид или да живее во здрава животна средина! На, нашиот Велес му е потребна помош и поддршка за никогаш повеке да не умираат родилките, да не се раѓаат деца “чудовишта”,  да нема морталитет поголем од наталитет,  да нема хронични заболувања кои во светот се мерат во промили, а кај нас со двојни проценти… Велес сака да го нема Еколошкиот ФИРЕР, да ја нема Куртизаната која убиува, Велес БАРА ПОМОШ И ПОДДРШКА за ДОБРА И ЗДРАВА ИДНИНА!! Во Велес Ве ПОВИКУВАМЕ  И вас за да им  покажеме на сите политичари, на сите власти И на сите профитери дека МАКЕДОНИЈА не е земја И држава без корен И дека има кој да ја одбрани !!! Драги ИЗВИДНИЦНИ, извидничкиот одред “Димитар Влахов” е еден од главните предводници на ОТПОРОТ против ТОПИЛНИЦАТА!!! Извидниците од Велес се ПРОМОТОРИ ЗА ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА!!!  Затоа ВЕ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ КОИ МОЖЕТЕ И САКАТЕ доброволно, свесно И братски да не  поддржите во нашата ФИНАЛНА БИТКА против ТОПИЛНИЦАТА !!! Ние во ВЕЛЕС се обединивме СИТЕ, нема страна и структура ШТО го сака терористот  ТОПИЛНИЦА!!! ЗАТОА … на 9 ноември 2011 год. (среда) со почетоик во 17.00 часот на плоштад  Сармаале (во центар на град) ! ! !

Со извиднички поздрав

Ангелче Гушев , Старешина на ИО Димитар Влахов

Димче Велев,  Старешина на СИМ

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.